Міжнародний форум «Жінки Центральної та Східної Європи у Другій Світовій війні: специфіка гендерного досвіду у часи екстремального насильства»

13.05.2017

 Міжнародний форум  «Жінки Центральної та Східної Європи у Другій Світовій війні: специфіка гендерного досвіду у часи екстремального насильства»

28-29 листопада 2013 року у Великий конференц-зал Національної академії наук України відбувся міжнародний форум  «Жінки Центральної та Східної Європи у Другій Світовій війні: специфіка гендерного досвіду у часи екстремального насильства». Організаторами заходу виступили Представництво Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні, Міжнародна громадська організація «Міжнародний фонд «Взаєморозуміння і толерантність», Українська Асоціація дослідників жіночої історії, Українська Асоціація усної історії. До участі були запрошені провідні фахівці гуманітарних наук з України, Росії, Німеччини, Сполучених Штатів Америки, Угорщини, Польщі та Королівства Нідерланди, які займаються гендерною проблематикою.

Докладно про конференцію, доповіді та обговорення читайте тут

За результатами роботи конференції було видано збірку наукових статей Жінки Центральної та Східної Європи у Другій світовій війні : Гендерна специфіка досвіду в часи екстремального насильства : Зб. наук. статей / за наук. ред. Гелінади Грінченко, Катерини Кобченко, Оксани Кісь. – Київ: ТОВ «Арт-книга», 2015. — 336 с.

Повний текст збірника можна завантажити тут